6 Ekim 2008 Pazartesi

Yüzücü

Otuz dört yaşındaki bir bayan yüzücü 4 Temmuz 1952 tarihinde, Catalina Adası`ndan Kaliforniya kıyılarına, 21 mil yüzebilen ilk bayan yüzücü unvanını almak istiyordu. Adı Florence Chadwick olan bu yüzücü Manş Denizi`ni her iki yönde geçen ilk bayan yüzücü unvanına da sahipti.

4 Temmuz günü okyanus suyu vücudu uyşturacak denli soğuktu. Hava o denli sisliydi ki Florence Chadwick beraberindeki tekneleri güçlükle seçebiliyordu. Florence köpekbalıkları ve dondurucu soğuğun etkisini hiçe sayarak 15 saat yüzdü. Yakındaki bir teknede bulunan annesi ve antrenörü, Karay çok yaklaştıklarını ve devam ederse başarabileceğini söylediler. Florence azimli ve başarılı bir yüzücü olmasına karşın kendisini sudan çıkarmalarını istedi.

Florence Chadwick, 4 Temmuz günü 21 millik rekora yarım mil kalmasına karşın yüzmeye devam edemeyişinin nedenini şöyle açıkladı:

"Karayı görebilseydim, başarabilirdim!"

Florence Chadwick`in vazgeçmesinin nedeni ne yorgunluk ne de soğuktu. Tek neden, sis yüzünden karayı görememekti. Bu da yaşamımızın bir gerçeği değil midir? Bir şeyi başarabilmek için, ortada gözle görülebilir bir hedef olmalıydı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder